οστεομυελιτιδα γναθου | εκκολπώματα συμπτώματα | απονευρωση | ti einai ta antisomata cmv lgG

Ελλειψη βιταμίνηs D παρουσιάζουν πολλές γυναίκες στις βόρειες χώρεςH προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη για τη βιταμίνη D, στις βόρειες χώρες πιθανόν να μην είναι επαρκής προκειμένου να προλαμβάνονται προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψή της, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού European Journal of Clinical Nutrition.

Επιστήμονες από το νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο του Καναδά εξέτασαν σχεδόν 800 γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών κατά τη διάρκεια ενός έτους και βρήκαν ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα ήταν χαμηλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν και η διαιτητική πρόσληψή της ήταν θεωρητικά επαρκής.

Πολλές γυναίκες, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, είχαν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, παρόλο που προσλάμβαναν περισσότερο από 5 μικρογραμμάρια της βιταμίνης, ποσότητα που καλύπτει την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη, η οποία καθορίστηκε πριν από 50 χρόνια.

Η βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, προέρχεται κυρίως από γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά παράγεται και από τον οργανισμό με έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, κάτι όμως που δεν ισχύει για τις βόρειες χώρες όπως τον Καναδά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πρόσληψη της βιταμίνης μέσω της διατροφής να γίνεται πολύ πιο σημαντική προκειμένου να προλαμβάνονται ασθένειες όπως η ραχίτιδα στα παιδιά και η οστεοπόρωση στις γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.