ποτε μια γυναικα θεωρειται ομορφη | γαστρορραγία θεραπεια | αντιβιωση για στρεπτοκοκκικη αμυγδαλιτιδα

ΙΝΚΑ: Κρέας χωρίς ταυτότητα στην αγοράΤο ΙΝΚΑ καταγγέλλει την καθολική απουσία ελέγχων για την τήρηση της υποχρεωτικής επισήμανσης (ετικέτας) για την προστασία του Ελληνικού βόειου κρέατος και την ορθή πληροφόρηση του καταναλωτή. Υπενθυμίζεται ότι εάν και έχει περάσει ένας χρόνος από την έκδοση της 412013/29-12-2000 (ΦΕΚ/Β/1594) Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική επισήμανση της χώρας προέλευσης του βόειου κρέατος, στην αγορά πωλείται ανξέλεγκτα κρέας ως ελληνικό, το οποίο έχει εισαχθεί από την Ε.Ε. ή από άλλες τρίτες χώρες.

Η επισήμανση αυτή, πρέπει να γίνεται με ετικέτα που πρέπει να τοποθετείται σε κάθε σφάγιο (4 ετικέτες ανά τεταρτημόριο) και σε κάθε προτυποποιημένο βόειο κρέας ή κιμά. Συγκεκριμένα, όλα τα μοσχαρίσια κρέατα θα συνοδεύονται με πληροφορίες που αφορούν τη χώρα προέλευσης του ζώου, τη χώρα (ή τις χώρες) όπου έγινε η εκτροφή του ζώου, καθώς και ο σφαγιασμός και ο τεμαχισμός του.

Η τήρηση της νομικής αυτής υποχρέωσης αφορά όλους τους εμπόρους, σφαγεία και κρεοπώλες, που πρέπει να αναφέρουν τον κωδικό του σφαγείου, την χώρα προέλευσης καθώς και την χώρα εκτροφής.

Με αυτόν τον τρόπο, αφενός μπορεί να πληροφορείται επαρκώς ο έλληνας καταναλωτής (εάν το βόειο κρέας είναι «ντόπιο») αφετέρου δε μπορεί να προστατευθεί και η ελληνική παραγωγή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.