τι πρεπει να τρωμε και τι να αποφευγουμε οταν εχουμε χολιστερινη | διακοπη κυησης | υποκεφαλθκι

Διαλέγοντας αλλαντικά


Τα αλλαντικά και τα λουκάνικα αποτελούν για πολλούς απολαυστικούς μεζέδες. Πολλά από αυτά όμως περιλαμβάνουν μικρή ποσότητα κρέατος ή είναι πλούσια σε λιπαρά.

Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε από τι κρέας είναι τα αλλαντικά και τα λουκάνικα που αγοράζετε. Συνήθως είναι χοιρινό αλλά υπάρχουν και από γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Θα πρέπει να παρασκευάζονται από ολόκληρα κομμάτια κρέατος και να μην είναι μία ομοιογενής μάζα. Αυτά είναι και πιο ασφαλή, διότι περιέχουν καθαρό κρέας χωρίς την πιθανή πρόσμιξη με άλλα ανεπιθύμητα κομμάτια από το ζώο.

Επίσης περιέχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κρέατος και μικρότερο ποσοστό νερού και τροποποιημένου αμύλου. Να αποφεύγετε εκείνα που έχουν μεγάλα και ορατά κομμάτια λίπους διότι αποδίδουν πολλές θερμίδες και είναι υπερφορτωμένα με κορεσμένα λίπη.

Μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά στη συκευασία, εάν πρόκειται για κομμένες και συσκευασμένες φέτες ή στο περιτύλιγμα του κομματιού από το οποίο σας κόβουν τις φέτες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.