διαρκεια τεστ κοπωσεως | διαφορες dtp και dtap | προστατης και συχνοουρια | ουρια | φυματιωση

Υιοθεσία ελπίδας για την μικρή Ιρόκε από το ΚΕΕΛΑμεση ήταν η παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) και του υπουργείου Υγείας προκειμένου να σωθεί η μικρούλα Σουχίντ Σαλίμπ από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής. Η Ιρόκε όπως την φωνάζουν οι γονείς της, που στα κουρδικά σημαίνει σκιά, πάσχει από μία σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, η οποία θα εισαχθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να χειρουργηθεί.

Η Σουχίντ με τον πατέρα της έφτασαν στις 2 Ιανουαρίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης μαζί με άλλους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους κουρδικής καταγωγής. Ο πατέρας της ξεκίνησε το ταξίδι από την πόλη Ντεχούκ στο βόρειο Ιράκ, αποφασισμένος να ρισκάρει τα πάντα, όπως δήλωσε, προκειμένου να φέρει το παιδί του στην Ελλάδα για να το σώσει.

Η ιστορία της συγκίνησε απο την πρώτη στιγμή τις τοπικές αρχές και το υπουργείο Υγείας. Η μικρή Ιρόκε, ενώ είναι 8 χρόνων, μοιάζει πολύ μικρότερη και έχει κερδίσει την καρδιά όλων στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου νοσηλεύεται από τις πρώτες ημέρες. Το δωμάτιό της έχει γεμίσει από δώρα και παιχνίδια, ενώ συνέχεια είναι κοντά της ο πατέρας της.

Η διάγνωση της καρδιοπάθειας που ονομάζεται τετραλογία Fallot διαγνώστηκε στο Ιράκ και επιβεβαιώθηκε και από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας το παιδί θα μεταφερθεί στην Αθήνα μαζί με τον πατέρα του και θα εισαχθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Τα έξοδα μετάβασης, νοσηλείας και παραμονής στην Αθήνα θα καλυφθούν από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) του υπουργείου Υγείας.

Η άφιξή τους στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη 17/1 το μεσημέρι και θα συνοδεύονται από κλιμάκιο του ΚΕΕΛ, μονάδα του ΕΚΑΒ και από το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Στασινό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.