εμβόλιο γρίπης τι είναι | πυλαια υπερταση | osteomuelitida pathogeneia | θωρακας | δυσπλασία του τραχήλου

Η κόντρα Πανεπιστημιακών - Κυβέρνησης κλείνει την Ιατρική ΣχολήΤο κλείσιμο της Ιατρικής Σχολής μέχρι και την 16η Ιανουαρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας την αντίθεση των πανεπιστημιακών γιατρών απέναντι στις ρυθμίσεις των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που αφορούν τόσο την αυτοτέλεια της σχολής όσο και την ένταξη των πανεπιστημιακών γιατρών στις διατάξεις του νόμου 2889/01 για την " Βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ ".

Από την άλλη πλευρά αυστηροί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πανεπιστημιακοί γιατροί που απασχολούνται παράλληλα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τόσο οι νομάρχες όσο και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠΕΣΥ) με εντολή του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου.

Σε εγκύκλιο που απεστάλη από τον υπουργό προς τους αρμόδιους φορείς επισημαίνεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπεται πλέον η χορήγηση αναστολής των αποφάσεων σε πανεπιστημιακούς γιατρούς που τους έδινε το δικαίωμα να εργάζονται παράλληλα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρότι ο νόμος το απαγορεύει. Συνεπώς οι πανεπιστημιακοί γιατροί και με την απόφαση αυτή του ΣτΕ θα πρέπει οριστικά πια να διακόψουν την παράλληλη εργασία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.