ακροαστικα | νεφρα αντιβιωση | τενοντιτιδα απο κινητο | τι δειχνει το τεστ κοποσεως | χρονια ρινιτιδα

Ικανοποιούνται αιτήματα των πανεπιστημιακών γιατρώνΒαρύνοντα λόγο αποκτούν τα Πανεπιστήμια στην επιλογή των διοικητών των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από τον υπουργό Παιδείας σε συμφωνία και με τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, η οποία επιτρέπει επίσης στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να πραγματοποιούν απογευματινό ιατρείο εκτός νοσοκομείου, όταν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας επιλέγει τον διοικητή μεταξύ τριών υποψηφίων που προτείνει η σύγκλητος του οικείου ιδρύματος από τον πίνακα προτεραιότητας που καταρτίζει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ήδη έχει γίνει διεξοδική συζήτηση τόσο με τα πανεπιστήμια όσο και με το υπουργείο Υγείας, για τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών ιατρών.

Στη βάση αυτή έγινε αποδεκτή και η αναγκαιότητα να μπορέσουν οι πανεπιστημιακοί ιατροί να πραγματοποιούν απογευματινό ιατρείο εκτός νοσοκομείου στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την πραγματοποίηση του εντός νοσοκομείου.

Ως προς τις παρακρατήσεις στις αμοιβές των πανεπιστημιακών ιατρών από την άσκηση του απογευματινού ιατρείου, ο μεν υπουργός Παιδείας δέχθηκε να καταργηθεί η ισχύουσα μέχρι τώρα παρακράτηση που ανερχόταν σε ποσοστό 15% και ένα μέρος αυτής (ποσοστό 10%) να ενσωματωθεί στη συνολική παρακράτηση 40% που γίνεται για λογαριασμό του νοσοκομείου, κάτι με το οποίο έχει συμφωνήσει και ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.