5 δις δραχμές διεκδικεί η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Πέντε δισεκατομμύρια δραχμές διεκδικεί από τη Φιλανθρωπική οργάνωση προστασίας τυφλών , το Ιδρυμα προστασίας τυφλών Βορείου Ελλάδος “Ο ΗΛΙΟΣ” Σχολή Τυφλών. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Γιώργος Μητρόπουλος, η συνωνυμία ως προς τον τίτλο του Ιδρύματος και της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης, δημιούργησε σύγχυση στους δωρητές οι οποίοι παραχωρούσαν την περιουσία τους στην Οργάνωση νομίζοντας πως θα διοχετεύονταν στο Ιδρυμα με την προοπτική να αξιοποιηθεί προς όφελος της τυφλότητας.

“Αυτό φυσικά δεν συνέβη και αντίθετα, η Οργάνωση αποφάσισε να παραχωρήσει εξ ολοκλήρου την περιουσία που έχει συγκεντρωθεί, ύψους 5 δις, στον δήμο Θεσσαλονίκης” σημείωσε ο κ.Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη Φιλανθρωπική Οργάνωση βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς εκκαθάρισης εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Μάλιστα, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, θα εκδικάζονταν η υπόθεση που αφορά τη διεκδίκηση της περιουσίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος προστασίας τυφλών αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου.

“Θωρούμε ότι το Ιδρυμα είναι ο φυσικός φορέας που δικαιούται να διαχειριστεί την περιουσία και ζητούμε να διευθετηθεί το θέμα με νομοθετική παρέμβαση” υπογράμμισε ο κ.Μητρόπουλος και κατέληξε τονίζοντας ότι αν δεν παραχωρηθεί η περιουσία στο Ιδρυμα, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση