μαυρα κοπρανα | καταγμα σκαφοειδους αντιμετωπιση | meta tin epemvasi vouvonokilis exo priksimo

Κτηνιατρική Σχολή: Δεν ελέγχονται οι ζωοτροφές στη χώρα μαςΣτην έλλειψη υγειονομικού ελέγχου των ζωοτροφών στη χώρα μας, καθώς και στη μη εφαρμογή σχετικών νόμων αναφέρθηκαν καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι άφησαν αιχμές και για τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Οι καταγγελίες έγιναν σε συνέντευξη Τύπου της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη ίδρυσή της και η οποία θα γιορτασθεί με εκδήλωση στις 15 Μαϊου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής, κ. Σπύρος Κυριάκης, στη χώρα μας δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος ζωοτροφών, ενώ δεν τηρούνται οι νόμοι της υποχρεωτικής κτηνιατρικής συνταγής σε επίπεδο στάβλων και της χρήσης βιβλίων κτηνιατρικών φαρμάκων σε κάθε στάβλο.

Καταδίκασε παράλληλα την επιλογή ξένων προϊόντων από τους έλληνες καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι " ο Έλληνας πρέπει να αγαπήσει το ελληνικό προϊόν " ώστε να διατηρηθεί ζωντανή και η ελληνική περιφέρεια.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωϊκής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολής, Ιωάννης Ψαράς αναφερόμενος από την πλευρά του στους ελέγχους που πραγματοποιεί κλιμάκιο επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγορά τροφίμων στη χώρα μας, δήλωσε ότι αυτοί αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον.

Τονίστηκε τέλος ότι η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ανήκει πλέον στις θετικά αξιολογημένες σχολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που δίνει το δικαίωμα στους απόφοιτους της Κτηνιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης να εγκαθίστανται και να εργάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αναγνώριση του πτυχίου τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.