Κτηνιατρική Σχολή: Δεν ελέγχονται οι ζωοτροφές στη χώρα μας

Στην έλλειψη υγειονομικού ελέγχου των ζωοτροφών στη χώρα μας, καθώς και στη μη εφαρμογή σχετικών νόμων αναφέρθηκαν καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι άφησαν αιχμές και για τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Οι καταγγελίες έγιναν σε συνέντευξη Τύπου της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη ίδρυσή της και η οποία θα γιορτασθεί με εκδήλωση στις 15 Μαϊου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής, κ. Σπύρος Κυριάκης, στη χώρα μας δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος ζωοτροφών, ενώ δεν τηρούνται οι νόμοι της υποχρεωτικής κτηνιατρικής συνταγής σε επίπεδο στάβλων και της χρήσης βιβλίων κτηνιατρικών φαρμάκων σε κάθε στάβλο.

Καταδίκασε παράλληλα την επιλογή ξένων προϊόντων από τους έλληνες καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι ” ο Έλληνας πρέπει να αγαπήσει το ελληνικό προϊόν ” ώστε να διατηρηθεί ζωντανή και η ελληνική περιφέρεια.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωϊκής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολής, Ιωάννης Ψαράς αναφερόμενος από την πλευρά του στους ελέγχους που πραγματοποιεί κλιμάκιο επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγορά τροφίμων στη χώρα μας, δήλωσε ότι αυτοί αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον.

Τονίστηκε τέλος ότι η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ανήκει πλέον στις θετικά αξιολογημένες σχολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που δίνει το δικαίωμα στους απόφοιτους της Κτηνιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης να εγκαθίστανται και να εργάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αναγνώριση του πτυχίου τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση