απονεύρωση | λαγονοψοϊτης μυς | χονδρομαλάκυνση γονάτου | αχιβαδες κατεψυγμενες

Επικίνδυνα τα αρωματικά στικΤα αρωματικά στικ, που όταν καίγονται δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, μπορεί να είναι καρκινογόνα σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ταιβάν, μία χώρα όπου η χρήση αυτών των στικ γίνεται και για θρησκευτικούς λόγους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο National Cheng Kung University, ανέλυσαν τον αρωματικό καπνό αυτών των στικ και βρήκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, μία ομάδα ιδιαίτερα καρκινογόνων χημικών ουσιών.

Η ερευνητική ομάδα πήρε δείγματα από τον αέρα μέσα και έξω από ένα ναό της πόλης, καθώς επίσης και από σημείο της πόλης με ιδιαίτερα αυξημένη κυκλόφορία.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων βρήκαν ότι η συγκέντρωση πολυκυκλικών υδρογονανθράκων στον αέρα, μέσα στο ναό, ήταν 19 φορές υψηλότερη σε σχέση με τον αέρα έξω από το ναό, αλλά και ελαφρώς υψηλότερη από τον αέρα στην περιοχή με την αυξημένη κυκλοφορία.

Ενας συγκεκριμένος πολυκυκλικός υδρογονάνθρακας, το βενζοπυρένιο, το οποίο θεωρείται ότι προκαλεί καρκίνο του πνέυμονα, βρέθηκε σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μέσα στο ναό.

Μεγάλη διαφορά παρατηρήθηκε επίσης στη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων. Η συγκέντρωσή τους μέσα στο ναό βρέθηκε ότι ήταν τριπλάσια από αυτή στην περιοχή με έντονη κυκλοφορία και έντεκα φορές μεγαλύτερη από τη συγκέντρωση έξω από το ναό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.