μηνισκος | ενεση πονου για αιμορροϊδες | τσιπουρο θερμιδες | γυαλισμα δοντιων | ηπατιτιδα α

Λοιμογόνοι παράγοντες ίσως να συμβάλλουν στην αρτηριοσκλήρυνσηΛοιμογόνοι παράγοντες, όπως οι ερπητοϊοί, ο ιός τη γρίπης και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Circulation.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Gutenberg στη Γερμανία, έκαναν τεστ σε 572 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη αντισωμάτων κατά των ερπητοϊών της ομάδας 1 και 2, του ιού Epstein-Barr, των χλαμυδίων, του ιού της γρίπης και του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Η ύπαρξη αντισωμάτων στο αίμα υποδήλωνε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή είχε εκτεθεί στον λοιμογόνο παράγοντα. Μετά από τρία χρόνια εκτιμήθηκαν τα ποσοστά θνησιμότητας των ασθενών, σε σχέση με τον αριθμό των λοιμογόνων παραγόντων στους οποίους είχαν εκτεθεί.

Οπως διαπιστώθηκε σε όσους υπήρχαν αντισώματα κατά τριών εκ των παραπάνω λοιμογόνων παραγόντων, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 3,1%, όσοι είχαν αντισώματα κατά πέντε παραγόντων αυτό ήταν 9,8% και όσοι είχαν αντισώματα για έξι ή περισσότερους λοιμογόνους παράγοντες, το ποσοστό ήταν 15%.

Η σχέση αυτή ήταν ακόμη υψηλότερη για τους ασθενείς εκείνους που έπασχαν από σοβαρότερες μορφές αρτηριοσκλήρωσης.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι εκτός από τον τρόπο ζωής και διάφορους γενετικούς παράγοντες, είναι πιθανόν ότι οι χρόνιες φλεγμονές που προκαλούν στους ιστούς ορισμένα βακτήρια και ιοί, είναι πιθανόν να συμβάλλουν στην περαιτέρω σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αγγείων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.