συνδρομο klinefelter | χολοκυστιτιδα συμπτωματα | τη.κανω.για.της.αρυθμιες | χουρμαδες | κερατιτιδα

Καλλυντικά μπορεί να συμβάλλουν στην έξαρση αλλεργιώνΤα προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν αραχιδέλαιο (φυστικέλαιο), αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης αλλεργιών, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται σε παιδιά με έκζεμα ή άλλες δερματίτιδες, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων, από το νοσοκομείο Σεν Μέρι του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Οι κρέμες, λοσιόν, σαμπουάν και αφρόλουτρα με αραχιδέλαιο μπορεί να συμβάλλουν στη μεγάλη αύξηση των αλλεργιών στο φιστίκι. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ένα στα 100 παιδιά έχει αλλεργία στο φιστικί, ενώ εννέα στους δέκα νέους με την αλλεργία αυτή, ταλαιπωρούνται από έκζεμα, μία δερματίτιδα εσωτερικής ή εξωτερικής αιτιολογίας που προκαλεί ξηρότητα και φυσαλίδες στο δέρμα.

'Έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ φιστικιού και αλλεργιών και είναι πλέον σαφές ότι παιδιά με έκζεμα ή άλλα εξανθήματα ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου εμφάνισης αλλεργίας στο φιστίκι', είπε ο δρ. Τζίντεον Λακ του νοσοκομείου Σεν Μέρι.

Στα ευρήματα αυτά που παρουσιάστηκαν σε ιατρικό συνέδριο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι παιδιά με έκζεμα ή άλλα εξανθήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με το συστατικό αυτό. Η μελέτη τους βασίστηκε σε 10ετή έρευνα σε παιδιά στη νοτιοδυτική Αγγλία προκειμένου να καθοριστούν γενετικά και περιβαλλοντικά αίτια πολλών νοσημάτων.

'Στο έκζεμα, το δέρμα παθαίνει βλάβη και μία πληθώρα κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος επί του δέρματος μπορεί να εκτεθεί σε ουσίες που προκαλούν αλλεργίες', πρόσθεσε ο δρ. Τζίντεον Λακ.

Η αλλεργία στα φιστικιά είναι η πιο συνήθης αιτία θανατηφόρου αλλεργικής αντίδρασης σε τροφή. Προκαλεί κνίδωση, δύσπνοια και διάρροια. Τα πιο σοβαρά κρούσματα εκδηλώνουν αλλεργικό σοκ, το οποίο μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Οι γιατροί θεωρούν ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν αλλεργία στο φιστίκι αυξάνεται γιατί οι μητέρες τους, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κατανάλωναν φιστικιά, εκθέτοντάς τα στην ουσία αυτή από την εμβρυακή ηλικία ή κατά το θηλασμό. Για τις έγκυες και κυρίως για όσες έχουν κάποια αλλεργία, αντενδείκνυται η κατανάλωση φυτικών, δήλωσε ο δρ. Λακ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.