βρογχικο ασθμα | υπερτονια ακρων απο εγκεφαλική παράλυση | επικονδυλιτιδα | κυστη εκ κατακρατησεως ιγμορειου

Πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αποκατάσταση τραυματισμένων νεύρωνΔύο πρωτεΐνες που πιστεύεται ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση νεύρων τα οποία έχουν υποστεί βλάβες εξ΄ αιτίας κάποιου τραυματισμού, ανακάλυψαν ερευνητές του Royal Free and St George's Hospitals στο Λονδίνο.

Πρόκειται για τις πρωτεΐνες NGF and NT-3, εκ των οποίων η μεν πρώτη αυξάνει των αριθμό των νευρικών απολήξεων στο δέρμα, αποκαθιστώντας την αισθητικότητα του, ενώ η δεύτερη επιδρά στα νευρικά κύτταρα που νευρώνουν τις μυϊκές ίνες ταχείας συστολής.

Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει νέους δρόμους στην αποκατάσταση βλαβών που οφείλονται σε δυσλειτουργείες των νεύρων λόγω κάποιου τραυματισμού, ιδίως όταν αυτός είναι πρόσφατος.

Οι βλάβες αυτές θεωρούνται από τις πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, καθώς δύσκολα αποκαθίστανται και απαιτούν μακροχρόνιες θεραπείες, που πολύ συχνά είναι αναποτελεσματικές. Οι ασθενείς πολύ συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή, που αφορούν την κινητικότητα και την αισθητικότητα διαφόρων περιοχών του σώματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.