συμπτωματα πολυποδα | ανατομια σωματος | ανεμογκαστρι στους ανθρωπους | στομαχι γαστροσκοπηση φυσιο

Τράπεζα γενετικού υλικού για τους αγνοούμενους ζητά η ΚύπροςΤη δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού για το θέμα των αγνοούμενων στα κατεχόμενα, ως το πρώτο βήμα πριν από την έναρξη εκταφών θα προτείνει η Κυπριακή πλευρά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Η συνάντηση των ηγετών των δύο πλευρών, η τέταρτη που πραγματοποιείται τον τελευταίο μήνα, διευθετήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Κληρίδη με τον Ντενκτάς και θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του αναπληρωτή ειδικού αντιπροσώπου κ. Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς, με μοναδικό θέμα συζήτησης το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εισηγήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στηρίζονται στην εφαρμογή της συμφωνίας της 31ης Ιουλίου 1997, ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι δύο πλευρές βλέπουν με θετικό μάτι να κληθούν ενώπιον των Κληρίδη και Ντενκτάς οι εκπρόσωποί τους στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, κ.κ. Χριστόπουλος και Τατάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης με δηλώσεις του ζήτησε όπως αφεθούν οι Κληρίδης και Ντενκτάς να συζητήσουν το θέμα των αγνοουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί και η πολιτική διάθεση και βούληση της άλλης πλευράς.

Ερωτηθείς κατά πόσο αναμένεται η πρώτη κίνηση από τον Ντενκτάς, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως υπήρξε μια συμφωνία τον Ιούλιο του '97 και η τουρκική πλευρά δεν έδειξε πολιτική βούληση να εφαρμοστεί.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη, ενόψει της έναρξης των απευθείας συνομιλιών στις 16 Ιανουαρίου, έχουν ετοιμάσει ειδική αίθουσα στα κτίρια του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, τα οποία θα χρησιμοποιεί και η UNOPS. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμη και η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.