Σε ετοιμότητα η Κύπρος για τον άνθρακα

Υπάρχει πλήρης συντονισμός και εξοπλισμός για κάλυψη των αναγκών από πιθανά κρούσματα της ασθένειας του άνθρακα δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου κ. Φρίξος Σαββίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε την ανάγκη για σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο να μην το αγγίζουν, ούτε να το μυρίζουν και να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία.

Αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία αποκλείει την περιοχή και ενημερώνει λειτουργούς του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εξετάζουν επιτόπου την ουσία για να διαπιστώσουν κατά πόσον εκ πρώτης όψεως είναι επικίνδυνη.

Στη συνέχεια παραλαμβάνεται μικρή ποσότητα για εργαστηριακές εξετάσεις. Είπε επίσης ότι γίνεται απολύμανση της περιοχής και χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στα άτομα τα οποία πιθανό να ήλθαν σε επαφή με την ουσία.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορούν να εξαχθούν σε διάστημα μισής ώρας και τα τελικά σε διάστημα 24 ωρών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση