πολυποδες στομαχου | πίσω μερος λεκάνης | πονος στο εντερο | μελαινα

Σε ετοιμότητα η Κύπρος για τον άνθρακαΥπάρχει πλήρης συντονισμός και εξοπλισμός για κάλυψη των αναγκών από πιθανά κρούσματα της ασθένειας του άνθρακα δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου κ. Φρίξος Σαββίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε την ανάγκη για σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο να μην το αγγίζουν, ούτε να το μυρίζουν και να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία.

Αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία αποκλείει την περιοχή και ενημερώνει λειτουργούς του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εξετάζουν επιτόπου την ουσία για να διαπιστώσουν κατά πόσον εκ πρώτης όψεως είναι επικίνδυνη.

Στη συνέχεια παραλαμβάνεται μικρή ποσότητα για εργαστηριακές εξετάσεις. Είπε επίσης ότι γίνεται απολύμανση της περιοχής και χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στα άτομα τα οποία πιθανό να ήλθαν σε επαφή με την ουσία.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορούν να εξαχθούν σε διάστημα μισής ώρας και τα τελικά σε διάστημα 24 ωρών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.