Εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα C: και στους νέους έως 24 ετών στη Βρετανία

Εκατομμύρια νέοι Βρετανοί ηλικίας 20 έως 24 ετών πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας C, καθώς τα αποτελέσματα από τους αντίστοιχους προληπτικούς εμβολισμούς σε μικρότερες ηλικίες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα της νόσου το 2001 σε αυτές κατά 90%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η επίπτωση της νόσου στους νέους ηλικίας 20 έως 24 είναι διπλάσια σε σχέση με τις υπόλοιπους ενήλικες, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς καθιστά απαραίτητο τον εμβολισμό τους.

Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας της Μ. Βρετανίας, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος, συνιστούν ανεπιφύλαχτα σε όλους τους νέους τη συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα, αν και επισημαίνεται ότι, το εμβόλιο αυτό δεν προφυλάσσει από όλες τις μορφές της μηνιγγίτιδας.

Το εμβόλιο δεν προστατεύει από τον μηνιγγιτιδόκοκκο της ομάδας Β, ο οποίος αποτελεί την πιο συχνή αιτία πρόκλησης μηνιγγίτιδας και ως εκ τούτου οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα συμπτώματα της νόσου και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

Το 1998, όταν ακόμα δεν είχε εφαρμοστεί ο προληπτικός εμβολιασμόςτα κρούσματα μηνιγγίτιδας που οφείλονταν στον μηνιγγιτιδόκοκκο της ομάδας C ανήλθαν στα 1530, εκ των οποίων τα 150 ήταν θανατηφόρα και αφορούσαν κυρίως παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση