συχνοουρια στους ανδρες | μυλη κυηση | θερμομετρο νεογνου | καρδιακοι παλμοι εμβρυου ανα εβδομαδα

Εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα C: και στους νέους έως 24 ετών στη ΒρετανίαΕκατομμύρια νέοι Βρετανοί ηλικίας 20 έως 24 ετών πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας C, καθώς τα αποτελέσματα από τους αντίστοιχους προληπτικούς εμβολισμούς σε μικρότερες ηλικίες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα της νόσου το 2001 σε αυτές κατά 90%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η επίπτωση της νόσου στους νέους ηλικίας 20 έως 24 είναι διπλάσια σε σχέση με τις υπόλοιπους ενήλικες, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς καθιστά απαραίτητο τον εμβολισμό τους.

Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας της Μ. Βρετανίας, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος, συνιστούν ανεπιφύλαχτα σε όλους τους νέους τη συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα, αν και επισημαίνεται ότι, το εμβόλιο αυτό δεν προφυλάσσει από όλες τις μορφές της μηνιγγίτιδας.

Το εμβόλιο δεν προστατεύει από τον μηνιγγιτιδόκοκκο της ομάδας Β, ο οποίος αποτελεί την πιο συχνή αιτία πρόκλησης μηνιγγίτιδας και ως εκ τούτου οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα συμπτώματα της νόσου και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

Το 1998, όταν ακόμα δεν είχε εφαρμοστεί ο προληπτικός εμβολιασμόςτα κρούσματα μηνιγγίτιδας που οφείλονταν στον μηνιγγιτιδόκοκκο της ομάδας C ανήλθαν στα 1530, εκ των οποίων τα 150 ήταν θανατηφόρα και αφορούσαν κυρίως παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.