αιθουσαίο συνδρομο | καλλιεργεια μυκοπλασματων εξεταση | στεφανιαια νοσο συμπτωματα φωτογραφιες

Κλωνοποιημένα γουρουνάκια για μεταμοσχεύσεις οργάνωνΠέντε κλωνοποιημένα γουρουνάκια, τα οποία πιστεύεται ότι θα μπορέσουν να γίνουν δότες οργάνων σε ανθρώπους, χωρίς τον κίνδυνο απόρριψης του μοσχεύματος, γεννήθηκαν τα Χριστούγεννα στα εργαστήρια της βιοφαρμακευτικής εταιρείας PPL Therapeutics στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία είχε συμμετάσχει και στην κλωνοποίηση της Dolly, η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια χρησιμοποίησης ζωικών μοσχευμάτων σε ανθρώπους.

Τα πέντε θηλυκά γουρουνάκια έχουν το γονίδιο που οδηγεί το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα στην απόρριψη των μοσχευμάτων απενεργοποιημένο. Σκοπός της εταιρείας είναι να τα χρησιμοποιήσει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που στόχο έχει να σώσει ζωές ανθρώπων με διαβήτη ή νεφρική ανεπάρκεια ή τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων αυτών.

Τα γουρούνια αποτελούν τα πιο κατάλληλα ζώα για να προσφέρουν όργανα για μεταμόσχευση σε ανθρώπους αν και θέτονται πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την ασφάλεια τέτοιων μεταμοσχεύσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.