προπαρασκευαστικές ωδίνες | τι σημαινει ιογενης πυρετος | νοσο του στιλ | ιοσ γριπησ 2015 αντιβιοτικα

Τελευταίοι στη δωρεά οργάνων οι ΕλληνεςΤην τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ό,τι αφορά την προσφορά οργάνων εξακολουθεί να κατέχει η χώρα μας, με αποτέλεσμα ένας στους δύο ασθενείς που χρειάζεται μεταμόσχευση οργάνου να πεθαίνει περιμένοντας στη λίστα λόγω έλλειψης μοσχευμάτων.

Οπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Ιωάννης Βλαχογιάννης οι περισσότεροι συγγενείς είναι απρόθυμοι να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων γιατί έχουν ελλιπή και πολλές φορές εσφαλμένη πληροφόρηση, δεν εμπιστεύονται φορείς και γιατρούς υπό το φόβο του εμπορίου οργάνων και ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν σε προλήψεις σε σχέση με το τέλος της ζωής.

Μία ακόμα αιτία εξ΄αιτίας της οποίας η διαθεσιμότητα οργάνων στην Ελλάδα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, είναι το ότι τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την δωρεά οργάνων δεν έχουν αντιμετωπισθεί πλήρως με αποτέλεσμα να επιτείνεται η σύγχυση και να αυξάνει η διστακτικότητα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΜ εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εμπόριο οργάνων, ενώ αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού έλαβαν τα σχετικά έντυπα για τη δωρεά οργάνων μόνο 200.000 άτομα εξαιτίας κακού συντονισμού των υπηρεσιών.

Ωστόσο επισήμανε ότι τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2001 είναι εν μέρει ενθαρρυντικά καθώς στη χώρα μας αυξάνεται ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων σε ποσοστό 70% αν συγκριθεί με πέρυσι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει προγραμματίσει όπως ανακοινώθηκε την πανελλαδική διοργάνωση εκδηλώσεων καλλιτεχνικού , αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα που θα έχουν τον τίτλο "σκυταλοδρομία ζωής" και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.