Πρωτότυπες θεραπείες για το hangover απ΄όλο τον κόσμο

Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ κατά τις εορταστικές ημέρες έχει σαν συνέπεια το γνωστό σε όλους μας hangover, για το οποίο όμως υπάρχουν πολλές “θεραπείες” αντιμετώπισής του σε όλο τον κόσμο, οι οποίες και παρουσιάζονται στο ειδικό για το θέμα site: http://www.hungover.net.

Τρίβοντας λοιπόν μισό λεμόνι στη μασχάλη, κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού για τους κάτοικους του βόρειου ημισφαιρίου και αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού για τους κάτοικους του νότιου ημισφαιρίου, μπορεί να “απαλύνει” τα συμπτώματα του hangover.

Στην Αϊτή, τη χώρα του βουντού, 13 καρφίτσες, με μαύρο κεφάλι, στο φελλό του μπουκαλιού που σας προκάλεσε το hangover θα δώσει τη λύση, ενώ στη Μογγολία ένα ποτήρι τοματοχυμό, το οποίο περιέχει ένα μαριναρισμένο μάτι αρνιού, βοηθάει… στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο λογικές λύσεις όπως η καταπολέμηση των συμπτωμάτων της υπερκατανάλωσης του αλκοόλ, με αλκοόλ, όπως συνηθίζουν οι Γάλλοι ή με πιο ήπιους τρόπους όπως η κατανάλωση λευκών τροφών, (ρύζι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά) που συνηθίζουν οι Ιταλοί, οι οποίοι προτείνουν την αποφυγή όξινων τροφών όπως η τομάτα.

Αντίθετα οι Ρώσοι το καταπολεμούν με “όξινα” μέσα, όπως η άλμη από αγγουράκι ή λάχανο τουρσί.

Οπως και να έχουν όμως τα παγκόσμια έθιμα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, δηλαδή η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Αν όμως δεν καταφέρετε να θέσετε μέτρο στον εαυτό σας, τότε φροντίστε να πιείτε αρκετό νερό, πριν κοιμηθείτε μια και πολλά από τα συμπτώματα του hangocver προκαλούνται από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση