ιοντοφόρεση συμβουλες | τσιπουρο θερμιδες | υποκεφαλικο καταγμα | φλεγμονη στο εντερο | σπασιμο λεκανης | rutides

Φορητή συσκευή για διάγνωση του επικίνδυνου ροχαλητούΜία φορητή συσκευή, η οποία ελέγχει τα επίπεδα του θορύβου, μπορεί να διαπιστώσει τις διαφορές μεταξύ του απλού ροχαλητού και αυτού που οφείλεται στην άπνοια ύπνου, ένα σύνδρομο που μπορεί να προκαλέσει διάφορες επικίνδυνες για την υγεία καταστάσεις. Ελέγχοντας τη σοβαρότητα και την ένταση του ροχαλητού, η συσκευή αυτή παρέχει τη δυνατότητα στα άτομα που υποφέρουν από την ανεπιθύμητη αυτή συνήθεια, να διαχωρίζονται σε ασθενείς που μπορούν να θεραπευτούν με χειρουργική επέμβαση και σε ασθενείς που μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους χωρίς επέμβαση. Η διαγνωστική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται στο εργαστήριο ύπνου του γενικού περιφερειακού νοσοκομείου Glan Clwyd, της νότιας Ουαλίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο εμπόριο μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η συσκευή αυτή, με την οποία είναι συνδεδεμένος ο ασθενής κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχει τη δυνατότητα να καθορίζει τη σοβαρότητα του ροχαλητού.

Την ίδια ώρα η συσκευή έχει τη δυνατότητα να μετράει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, χρησιμοποιώντας μία ειδική συσκευή, σε σχήμα δαχτυλήθρας, η οποία τοποθετείται στο δάκτυλο.

Παροδικές μειώσεις των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα μπορεί να είναι σημάδια άπνοιας, κατά την οποία το άτομο που παρακολουθείται σταματάει να αναπνέει, για μία σύντομη χρονική διάρκεια.

Το Σύνδρομο Απνοιας στον Ύπνο απαντάται σε ποσοστό 4% του γενικού πληθυσμού, χαρακτηρίζεται από έντονο ροχαλητό σχεδόν κάθε βράδυ, το οποίο διακόπτεται για διάστημα δευτερολέπτων για να ξαναρχίσει μετά από μια εκρηκτική αναπνοή, καθώς και από σταματήματα της αναπνοής που διαρκούν δευτερόλεπτα έως και λεπτό και που τρομοκρατούν συνήθως το/τη σύντροφο.

Ατομα, τα οποία υποφέρουν από άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου, συχνά νιώθουν έντονη κόπωση, λόγω της κακής ποιότητας του ύπνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τίθεται και σε κίνδυνο η ίδια τους η ζωή, όταν οδηγούν ή εργάζονται μετά από μία νύχτα "κακού ύπνου".

Η συσκευή αυτή αναπτύχθηκε από το χειρουργό Jon Osborne από το νοσοκομείο Glan Clwyd, μετά από απόφαση της τοπικής υπηρεσίας υγείας να διακόψει τη χρηματοδότηση για το εργαστήριο ύπνου για τους ασθενείς.

Αυτό είχε σα συνέπεια, μία βραδιά στο εργαστήριο του ύπνου για έναν ασθενή, να κοστίζει μέχρι και 1.800 λίρες Αγγλίας (περίπου ένα εκατομμύριο δρχ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.