ξηρο φατνιο | ινσουλινωμα | μαυρα κοπρανα | υδραερικο επιπεδο τι ειναι | καθαρισμος τερηδονας | askithd symptomata

Λένε οτι 'η κοιλιά είναι ο τάφος του γιατρού'. Γιατί;


Ακούγεται κάπως υπερβολικό, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Πράγματι, νοσήματα που εκδηλώνονται με πόνο στην κοιλιά μπορεί να οδηγήσουν το γιατρό σε λάθος διάγνωση ή σε αδυναμία να θέσει τη σωστή διάγνωση.

Οταν υπάρχει πόνος στην κοιλιά, ειδικά σε κάποιο νέο σε ηλικία άτομο, το μυαλό του γιατρού (αλλά και του ασθενούς) πάει αμέσως στην υποψία της σκωληκοειδίτιδας. Τα βασικά κριτήρια που διαθέτουμε για τη διάγνωση είναι ο πόνος (χαμηλά δεξιά στην κοιλιά), τα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια και ο πυρετός.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που συγκεντρώνουν τα περισσότερα ή και όλα από αυτά τα κριτήρια, αλλά δεν είναι σκωληκοειδίτιδα. Συμβαίνει κάποιες φορές να οδηγείται κανείς στο χειρουργείο με τη διάγνωση της οξείας σκωληκοειδίτιδας, αλλά όταν ανοίγεται, διαπιστώνεται οτι η σκωληκοειδής απόφυση δεν πάσχει!

Όπως επίσης και το αντίστροφο: περιπτώσεις που καθόλου δεν έμοιαζαν με την τυπική μορφή της σκωληκοειδίτιδας, ωστόσο ήταν σκωληκοειδίτιδα και πιθανώς χρειάστηκε να οδηγηθούν στο χειρουργείο τελικά.

Η εμπειρία και η κλινική διαίσθηση του γιατρού παίζουν συχνά μεγάλο ρόλο.

Έχει δημιουργηθεί αρκετός θόρυβος για ιατρικά λάθη σχετικά με τη σκωληκοειδίτιδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Θα πρέπει να ξέρουμε οτι όταν η σκωληκοειδίτιδα εμφανίζεται με άτυπες εκδηλώσεις (κι αυτό δεν είναι ασυνήθιστο) χρειάζεται παρακολούθηση. Η σωστή διάγνωση δεν είναι πάντα δυνατό να βγεί αμέσως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.