σταγονες η σπρειτ που σταματουν την αιμοραγια απο τη μυτη | χολικη κιρρωση | στηριγματα γεφυρας δοντιων

Οι υποθέσεις ιατρικών λαθών αυξάνονται στη ΓερμανίαΟ αριθμός των υποθέσεων ιατρικών λαθών παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στη Γερμανία, όπου υπολογίζεται ότι από τις 40.000 περιπτώσεις ιατρικών λαθών το χρόνο, οι 12.000 αποδεικνύονται βάσιμες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του Ινστιτούτου Robert Koch της Γερμανίας και της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η συλλογή των περιστατικών ιατρικών λαθών στη Γερμανία παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες διότι τα περιστατικά συχνά προέρχονται από τοπικές πηγές, υπάρχουν ελλείψεις στη καταγραφή τους, ή είναι πολύ παλιά.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από διάφορες πηγές όπως, κυβερνητικές υπηρεσίες, ιατρικά σωματεία, ασφαλιστικές εταιρίες, με τα περισσότερα στοιχεία να αναφέρονται στο 1999.

Από τις 40.000 υποθέσεις ιατρικών λαθών, το 38% αφορά χειρουργικές επεμβάσεις, το 15% πράξεις ορθοπαιδικής, το 14% γυναικολογίας/μαιευτικής, το 8% παθολογίας και το 5% γενικής ιατρικής.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των υποθέσεων ιατρικών λαθών που αποδεικνύονται βάσιμες, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η γυναικολογία, με ποσοστό 28%, ακολουθεί η γενική ιατρική με 27%, η παθολογία με 20%, η χειρουργική με 16% και η ορθοπαιδική με 12%.

Οι υποθέσεις ιατρικών λαθών, που καταγράφθηκαν κατά το 1999, αφορούσαν περισσότερο νοσοκομειακούς γιατρούς (137.000) παρά γιατρούς που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (126.000).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.