Αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης διδύμων

Σημαντικά έχει αυξηθεί η πιθανότητα ένα ζευγάρι να αποκτήσει δίδυμα ή τρίδυμα, σύμφωνα με έρευνα του Multiple Births Foundation. Ετσι, ενώ την προηγούμενη δεκαετία η πιθανότητα αυτή ήταν μία στις πενήντα, σήμερα είναι μία προς 37.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη νέων πετυχημένων θεραπειών για την υπογονιμότητα, ιδίως για γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία.

Στο 10ο International Congress on Twin Studies, οι επιστήμονες θα αναφερθούν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση των διδύμων και των τριδύμων. Αυτά αφορούν τόσο το συναισθηματικό κόσμο της μητέρας, που φέρνει στη ζωή δύο ή και παραπάνω μωρά, αλλά και την οικονομία καθώς πολλά δίδυμα συνήθως γεννιούνται πρόωρα και απαιτείται εκτεταμένη θεραπευτική αγωγή για την αποφυγή επιπλοκών.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί στην Αγγλία και στην Ουαλία 10000 περιπτώσεις πολλαπλών γεννήσεων, πράγμα που φανερώνει τα υψηλά ποσοστά γέννησης διδύμων. Ειδικά στην Νιγηρία η πιθανότητα απόκτησης δύο ή περισσότερων παιδιών, με μία μόνο γέννα, είναι 1 στις 13.

Τα δίδυμα που έρχονται απροσδόκητα, επιφέρουν πολλαπλά άγχη στους γονείς που είναι απροετοίμαστοι και πιθανότατα δεν έχουν την οικονομική άνεση να τα βγάλουν πέρα. Κατά συνέπεια ο ψυχολογικός φόρτος είναι μεγάλος και υπάρχει μία γενικότερη φόρτιση.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες τα τρίδυμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με κάποιο είδος αναπηρίας ενώ είναι 10 φορές πιο ευάλωτα στην εγκεφαλική παράλυση απ’ότι τα παιδιά που γεννιούνται ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση