αντιτετανικο | αυτόματος πνευμονοθώρακα | zinadol δοση για σκυλια | δυσπνοια κ μπυρα | ατονια μητρας

Αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης διδύμωνΣημαντικά έχει αυξηθεί η πιθανότητα ένα ζευγάρι να αποκτήσει δίδυμα ή τρίδυμα, σύμφωνα με έρευνα του Multiple Births Foundation. Ετσι, ενώ την προηγούμενη δεκαετία η πιθανότητα αυτή ήταν μία στις πενήντα, σήμερα είναι μία προς 37.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη νέων πετυχημένων θεραπειών για την υπογονιμότητα, ιδίως για γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία.

Στο 10ο International Congress on Twin Studies, οι επιστήμονες θα αναφερθούν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση των διδύμων και των τριδύμων. Αυτά αφορούν τόσο το συναισθηματικό κόσμο της μητέρας, που φέρνει στη ζωή δύο ή και παραπάνω μωρά, αλλά και την οικονομία καθώς πολλά δίδυμα συνήθως γεννιούνται πρόωρα και απαιτείται εκτεταμένη θεραπευτική αγωγή για την αποφυγή επιπλοκών.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί στην Αγγλία και στην Ουαλία 10000 περιπτώσεις πολλαπλών γεννήσεων, πράγμα που φανερώνει τα υψηλά ποσοστά γέννησης διδύμων. Ειδικά στην Νιγηρία η πιθανότητα απόκτησης δύο ή περισσότερων παιδιών, με μία μόνο γέννα, είναι 1 στις 13.

Τα δίδυμα που έρχονται απροσδόκητα, επιφέρουν πολλαπλά άγχη στους γονείς που είναι απροετοίμαστοι και πιθανότατα δεν έχουν την οικονομική άνεση να τα βγάλουν πέρα. Κατά συνέπεια ο ψυχολογικός φόρτος είναι μεγάλος και υπάρχει μία γενικότερη φόρτιση.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες τα τρίδυμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με κάποιο είδος αναπηρίας ενώ είναι 10 φορές πιο ευάλωτα στην εγκεφαλική παράλυση απ'ότι τα παιδιά που γεννιούνται ξεχωριστά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.