Αυξάνονται οι αυτοκτονίες σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Τουλάχιστον 30.000 Αμερικανοί δίνουν τέλος στη ζωή τους κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι αυτοκτονίες να είναι η όγδοη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, γιατρός κ. Ν. Σάτσερ, ενώ και στην Αυστραλία αυξάνει ανησυχητικά ο αριθμός των ανθρώπων που θέτουν τέρμα στη ζωή τους.

Κάθε χρόνο περίπου 650.000 άνθρωποι κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σάτσερ με την ευκαιρία της εθνικής εβδομάδας πρόληψης των αυτοκτονιών που θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 12 Μαϊου.

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ατόμων που θέτουν τέρμα στη ζωή τους για διάφορες αιτίες, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα θύματα της ασφάλτου και εξακολουθεί να αυξάνεται.

Το 1975 είχαν σκοτωθεί σε τροχαία στην Αυστραλία 3689 άτομα και είχαν αυτοκτονήσει 1528. Το 1988 οι θάνατοι από τροχαία είχαν μειωθεί 53.1% και είχαν πέσει στα 1731 άτομα ενώ οι αυτοκτονίες, στο ίδιο διάστημα είχαν αυξηθεί 75.6% με αποτέλεσμα το χρόνο αυτό (το 1988) να έχουν αυτοκτονήσει 2683 άτομα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση