ισχαιμικο επεισόδιο εντερου | στοματικο και hiv | παχος ενδομητριου φυσιολογικες τιμες | αερια αιματος κοστος

Σημαντική η επίπτωση των λοιμωδών νοσημάτωνΟι λοιμώξεις ευθύνονται για τουλάχιστον ένα στους δεκαπέντε θανάτους, για μία στις δεκαπέντε εισαγωγές σε νοσοκομεία και το 40% των επισκέψεων στον οικογενειακό γιατρό, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε στην Μ. Βρετανία το Public Health Laboratory Service (PHLS).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας κάθε χρόνο ένας στους πέντε Βρετανούς προσβλήθηκε από κάποια λοίμωξη, ενώ πολλά λοιμώδη νοσήματα, που η επίπτωση τους είχε ελαχιστοποιηθεί, όπως η φυματίωση, τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια νέοι λοιμογόνοι παράγοντες προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον ιό του AIDS, της ηπατίτιδας C και το E. coli 0157, ενώ σημαντική αύξηση έχουν παρουσιάσει και α σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ενα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι η δυσανάλογη κατανομή των νοσημάτων στις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, στοιχείο καθοριστικό για την χάραξη στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Ως πιο ευάλωτες ομάδες χαρακτηρίζονται οι έφηβοι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, οι διάφορες μειονότητες, και γενικώς τα άτομα με μειωμένη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.