θεση εμβρυου πριν τον τοκετο | κακωση μηνισκου | αποστημα δοντιου | στιγμα | ακροαστικα | δυσπλασια

Η επίπτωση των ζωονόσων στη χώρα μαςΑρκετές από τις 200 περίπου ζωονόσους, (ασθένειες του ανθρώπου που έχουν προέλευση τα ζώα και μεταδίδονται στον άνθρωπο) που έχουν καταγραφεί διεθνώς, υπάρχουν και στην Ελλάδα, με πιο υψηλή συχνότητα εμφάνισης τη βρουκέλλωση, τις σαλμονελώσεις, την εχινοκοκκίαση και σε μικρότερο βαθμό τη λεϊσμανίαση και τη λεπτοσπείρωση.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Ν. Γαλανάκη κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται από τις 21 έως και τις 25 Μαΐου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΚΕΠΑ δεν έχουν αναφερθεί στη χώρα μας κρούσματα της νόσου του Lyme, λύσσας, τουλαραιμίας και πανώλους.

Στοιχεία που ευνοούν την εμφάνιση αυτών των νόσων είναι το χαμηλό επίπεδο κτηνιατρικής περίθαλψης, το κλίμα, φυσικές καταστροφές, όπως πλυμμήρες, σεισμοί κ.α.

Οι περισσότερες των ζωονόσων μπορεί να προληφθούν και να περιοριστούν μέχρι να εξαλειφθούν με τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα. Τυπικό παράδειγμα τέτοιας δράσης είναι η εξάλειψη της εχινοκοκκιάσεως από την Κύπρο, που είχε την πρώτη θέση από άποψη συχνότητας,

Για την επίτευξη ανάλογων αποτελεσμάτων είναι αναγκαία η συνεργασία υγειονομικών αρχών, κτηνιάτρων και κοινού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.