αχίλλειος τενοντα θεραπεια | σποροι για βαμβακι μεταλλαγμενη | φουσκωμενη κοιλια προωρου βρεφους

Αυξημένη η επίπτωση των καρδιαγγειακών νόσων στην ΕλλάδαΗ χώρα μας καταλαμβάνει μία από τις χειρότερες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά τους θανάτους από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς με βάση τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. ο σχετικός δείκτης της χώρας μας είναι 114 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ της Ευρωπαϊκής Ένωση 68,6 ανά 100.000.

Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 11.500 θάνατοι από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και περίπου 70.000 ισχαιμικά καρδιακά επεισόδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), η επίπτωση των ισχαιμικών καρδιακών επεισοδίων στην Ελλάδα έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 αναλογούσαν 296 επεισόδια ανά 100.000 κατοίκους, αναλογία που στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 έφτασε τα 670 επεισόδια ανά 100.000 στο γενικό πληθυσμό.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας, το οποίο πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη (1 – 5 Σεπτεμβρίου 2001).
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τις προληπτικές δυνατότητες μιας νέας θεραπείας σε χιλιάδες καρδιοπαθείς οι οποίοι κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Πρόκειται για τον συνδυασμό του αντιαιμοπεταλιακού φαρμάκου κλοπιδογρέλη με ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη), που μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακού θανάτου σε ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, βελτιώνοντας σαφώς την εικόνα ασθενών οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε αγγειοπλαστική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.