βιοπληροφορική | ψητη πατατα στο αλουμινοχαρτο θερμιδες | vaxigrip | ΕΛΚΩΔΗΣ ΟΙΣΟΦΑΓΙΤΙΣ

Υψηλή η επίπτωση των καρδιαγγειακών νόσων στην ΚαβάλαΘλιβερό ρεκόρ θανάτων από καρδιακή ανακοπή σημειώθηκε τον Ιούλιο στην Καβάλα, όπως προκύπτει από επίσημα στατιστικά στοιχεία του δήμου της πόλης. Από τα 67 άτομα που πέθαναν, τα 28 υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, ενώ άλλοι τρεις θάνατοι επήλθαν από άλλες μορφές καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι θάνατοι από καρκίνο ανήλθαν στους 11 και από εγκεφαλικά στους εννέα. Μόνο τέσσερα άτομα πέθαναν από γεροντικό μαρασμό.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται επί σειρά ετών από τη σύγχρονη καρδιολογική κλινική του νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας και ομάδας γιατρών (καρδιολόγων, παθολόγων, πνευμονολόγων κλπ), οι θάνατοι από καρδιοπάθειες εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά τουλάχιστον την τελευταία τριετία.

Αν υπήρχαν και στοιχεία και από τους άλλους δέκα δήμους του νομού, τότε οι περιπτώσεις θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα θα παρουσίαζαν τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό σε επίπεδο νομού.

Υψηλό θεωρείται εξάλλου το ποσοστό των θανάτων από διάφορες μορφές καρκίνου. Πολυμελής ομάδα γιατρών της Καρδιολογίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια σταυροφορία - με εγκρίσεις των υπουργείων Υγείας και Παιδείας - και πραγματοποιούν συχνότατες εξορμήσεις, τόσο στην πόλη, όσο και στο νομό, ενημερώνοντας αναλυτικά τον πληθυσμό, ιδιαίτερα των πολύ μικρών ηλικιών, τι πρέπει να αποφεύγουν, ώστε να μειωθεί κάποτε ο αριθμός των πολλών θανάτων από καρδιοπάθειες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.