Υψηλή η επίπτωση των καρδιαγγειακών νόσων στην Καβάλα

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από καρδιακή ανακοπή σημειώθηκε τον Ιούλιο στην Καβάλα, όπως προκύπτει από επίσημα στατιστικά στοιχεία του δήμου της πόλης. Από τα 67 άτομα που πέθαναν, τα 28 υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, ενώ άλλοι τρεις θάνατοι επήλθαν από άλλες μορφές καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι θάνατοι από καρκίνο ανήλθαν στους 11 και από εγκεφαλικά στους εννέα. Μόνο τέσσερα άτομα πέθαναν από γεροντικό μαρασμό.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται επί σειρά ετών από τη σύγχρονη καρδιολογική κλινική του νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας και ομάδας γιατρών (καρδιολόγων, παθολόγων, πνευμονολόγων κλπ), οι θάνατοι από καρδιοπάθειες εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά τουλάχιστον την τελευταία τριετία.

Αν υπήρχαν και στοιχεία και από τους άλλους δέκα δήμους του νομού, τότε οι περιπτώσεις θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα θα παρουσίαζαν τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό σε επίπεδο νομού.

Υψηλό θεωρείται εξάλλου το ποσοστό των θανάτων από διάφορες μορφές καρκίνου. Πολυμελής ομάδα γιατρών της Καρδιολογίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια σταυροφορία – με εγκρίσεις των υπουργείων Υγείας και Παιδείας – και πραγματοποιούν συχνότατες εξορμήσεις, τόσο στην πόλη, όσο και στο νομό, ενημερώνοντας αναλυτικά τον πληθυσμό, ιδιαίτερα των πολύ μικρών ηλικιών, τι πρέπει να αποφεύγουν, ώστε να μειωθεί κάποτε ο αριθμός των πολλών θανάτων από καρδιοπάθειες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση