συμπτώματα ηπατίτιδας | πνευμονια | ρευση | λιμοξι του αναπευστικου | αφθες θεραπεια

Τιμάται ο γιατρός που συνέβαλε στην εξάλειψη της ελονοσίαςΤο έργο του γιατρού Αθανάσιου Μαντέκου, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην εξάλειψη της ελονοσίας από την Ελλάδα, θα τιμήσει το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνας του AIDS, σε εκδήλωση στην αίθουσα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Μαντέκος ήταν ο πρώτος επιστήμονας στο κόσμο που χρησιμοποίησε DDT, προκείμενου να εξοντωθούν οι ανωφελείς κώνωπες.

Η ελονοσία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την υγεία χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Παρά τις προόδους της επιστήμης δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα να καταπολεμηθεί ριζικά η νόσος, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, τα οποία αποτελούν πραγματική μάστιγα ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες για πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και της Βαλκανικής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.