θεραπεια ηπατιτιδας β | κολπικος πτερυγισμος καρδιογραφημα

Σκόρδο κατά της ελονοσίαςΣυστατικά του σκόρδου βρέθηκαν ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της ελονοσίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Society of Tropical Medicine and Hygiene, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα.

Τα δισουλφίδια τα οποία συναντώνται στο σκόρδο και στο κρεμμύδι, είναι γνωστό ότι έχουν αντιμυκητιασικές, αντικαρκινικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Για χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι κάποιο συστατικό του σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ελονοσίας. Οι επιστήμονες δοκίμασαν 11 διαφορετικά συνθετικά δισουλφίδια για να αντιμετωπίσουν κύτταρα μολυσμένα με ελονοσία.

Δεν ήταν όλα τα δισουλφίδια αποτελεσματικά στη θεραπεία αλλά όσα ήταν, βρέθηκε ότι ήταν επίσης αποτελεσματικά στην καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων.

Ο μηχανισμός δράσης των δισουλφιδίων που ήταν αποτελεσματικά φαίνεται να είναι στην πρωτεΐνη γλουταθιόνη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα κύτταρα που αναπαράγονταοι πολύ γρήγορα, όπως είναι τα καρκινικά κύτταρα και τα κύτταρα τα οποία που έχουν μολυνθεί από ελονοσία.

Η ανάγκη για φτηνά και αποτελεσματικά φάρμακα κατά της ελονοσίας είναι επιτακτική μια και πρόκειται για ασθένεια που πλήττει κυρίως τους κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.