Eξηγήσεις για την κλωνοποίηση καλείται να δώσει ο ιταλός γιατρός

Ο Σεβερίνο Αντινόρι, ο ιταλός γιατρός που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κλωνοποίηση ανθρώπου θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 22 Μαρτίου ενώπιον του Ιατρικού Συλλόγου της Ρώμης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Μπενίτο Μελεντάντρι.

“Θα πρέπει να εξηγήσει τι πειράματα έχει κάνει και ποιά είναι τα σχέδιά του”, τόνισε ο Μελεντάντρι, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιές είναι οι λεπτομέρειες που επιθυμεί να μάθει ο Ιατρικός Σύλλογος, ούτε αν οι εξηγήσεις που θα δώσει θα επιφέρουν κυρώσεις, οι οποίες κυμαίνονται από απλή προειδοποίηση ώς στέρηση του δικαιώματός του να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα.

Ο συνήγορος του Αντινόρι, Τζούλιο Σιμεόνι επισήμανε πως ο σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την πρόοδο των ερευνών. “Το συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει κατά ενός γιατρού αν αυτός έχει παραβεί τους κανόνες και τους νόμους…αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιοί κανόνες καταπατήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αντινόρι που έγινε διάσημος όταν βοήθησε μια 62χρονη γυναίκα να αποκτήσει παιδί, προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα αντιφατικές αντιδράσεις όταν ανακοίνωσε ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι ο τελευταίος τρόπος για να αποκτήσει ένα άτεκνο ζευγάρι παιδιά.

Ο Παναγιώτης Ζαβός, ελληνοαμερικανός γιατρός και στενός συνεργάτης του Αντινόρι είχε υπογραμμίσει πως η ομάδα τους διαθέτει απεριόριστα κεφάλαια και πως ήδη 600 ως 700 ζευγάρια έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα πειράματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση