νοσοςπατσετ | Σύνδεσμοι γόνατος | μύες ποδιού | τρυγλοχινος | προσωπικο νευρο | κοστος σπιρομετρησης

Νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της ελονοσίαςΝέα ουσία, που δρα αποτελεσματικά κατά της ελονοσίας, ανακάλυψε μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Μπερνάρ Μενιέ του Εργαστηρίου Χημείας στην Τουλούζη, στη νότια Γαλλία, όπως αναφέρει η γαλλική ερευνητική οργάνωση CNRS. Η ουσία λέγεται 'trioxaquine' και αποτελείται από δύο μέρη που συνδυάζονται μεταξύ τους και με αυτόν τον τρόπο, το φάρμακο μπορεί να δράσει ως μια συνδυασμένη 'διπλή θεραπεία'. Τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε ζώα αποδείχτηκαν πολύ επιτυχή, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση "ChemBioChem".

Σημειωτέον ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο νοσούν από ελονοσία και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πεθαίνει από τη μολυσματική ασθένεια, κυρίως οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Τα φάρμακα που χορηγούνται μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση της νόσου, και κυρίως η χλωροκίνη, καθίστανται όλο και πιο αναποτελεσματικά μια και έχει αναπτυχθεί ανθεκτικότητα στη δράση τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.