Προβληματισμός για τις παράνομες υιοθεσίες στην Κύπρο

Την ανάγκη δημιουργίας κρατικού φορέα, για έλεγχο των υιοθεσιών παιδιών, ζητά με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Οργάνωση Υιοθεσιών, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι διάχυτες οι φήμες ότι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται άτεκνα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Θάνος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο φορέας αυτός θα συμβάλει στην αποτροπή εκμετάλλευσης άτεκνων ζευγαριών, δεδομένου ότι θα τους βοηθά στον εντοπισμό παιδιών.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η τέως διευθύντρια του Τμήματος Ευημερίας, κ. Λούλα Θεοδώρου, η οποία είπε ότι η δημιουργία κρατικού φορέα δεν θα συμβάλει στην αποτροπή κρουσμάτων παράνομων υποθέσεων εμπορίας βρεφών, γιατί -όπως εξήγησε- στην Κύπρο υπάρχουν πολλά άτεκνα ζευγάρια, τα οποία αποφεύγουν τις νόμιμες διαδικασίες υιοθεσίας, γιατί δεν θέλουν να βγει στην επιφάνεια το πρόβλημά τους.

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η περίπτωση του ιδιώτη γυναικολόγου κ. Γιώργου Ευριπίδου, 37 ετών, από τη Λευκωσία, , ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε επτά περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση