Πολλές εκτρώσεις επειδή το παιδί θα είναι κορίτσι στο Βιετνάμ

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ σχεδιάζει τη θέσπιση νέας αυστηρότερης νομοθεσίας, σε μία προσπάθεια να θέσει τέρμα στις αμβλώσεις στις οποίες προχωρούν οι γυναίκες, όταν κυοφορούν ανεπιθύμητα θηλυκά έμβρυα, ένα φαινόμενο που έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Πληθυσμού και Οικογενειακού Προγραμματισμού, πολύ σύντομα θα υποβληθεί στην εθνοσυνέλευση διάταγμα, με το οποίο θα καθίστανται παράνομες οι αμβλώσεις που γίνονται με κριτήριο το φύλο του εμβρύου.

Ηδη ο νόμος απαγορεύει τις εξετάσεις που γίνονται ειδικά για την εξακρίβωση του φύλου των εμβρύων, αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να θέσει τέρμα στην εξαιρετικά διαδεδομένη τακτική της διακοπής των κυήσεων όταν διαπιστωθεί ότι το αγέννητο παιδί είναι κορίτσι.

Οπως δήλωσε ένας άλλος αρμόδιος του φορέα οικογενειακού προγραμματισμού, παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις, οι γονείς είναι σε θέση να πληροφορηθούν το φύλο των αγέννητων ακόμα παιδιών τους με ένα απλό υπερηχογράφημα. Με τη νέα νομοθεσία όμως οι γονείς δεν θα επιτρέπεται να προχωρούν σε διακοπή της κύησης όταν διαπιστώνουν ότι το παιδί που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο είναι γένους θηλυκού.

Το Βιετνάμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αμβλώσεων στον κόσμο, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην προτίμηση του κόσμου για τα αγόρια, λόγω των παραδόσεων του Κομφουκιανισμού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση