στιγμα | ακρορριζικό απόστημα δοντιού | εναλακτικες μεθοδοι για αδενωμυωση | amoxil κάνει για κρύωμα?

Οι γυναίκες πιο επιρρεπείς στον αλκοολισμόΟι γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ έχουν περισσότερες πιθανότητες να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο συγκριτικά με τους άντρες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Queensland και του Charles Sturt, στην Αυστραλία. Η μειωμένη ικανότητα αυτοελέγχου και η άγνοια του μέτρου χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των γυναικών που κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο συχνά και στον αλκοολισμό. Η κατάχρηση αλκοόλ αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του ατόμου. Επιπλέον οι γυναίκες είναι πλέον ευαίσθητες (κατανάλωση πάνω από 40 - 60 gr/ημ) λόγω μειωμένου όγκου και μειονεκτικότητας της αλκοολικής δευδρογενάσης στομάχου.

Στην έρευνα συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 με 40 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το 81% των γυναικών κατανάλωνε αυξημένες ποσότητες αλκοόλ, σε σύγκριση με το 67% των αντρών, ενώ το 11% του γυναικείου δείγματος παρουσίαζε συμπτώματα αλκοολισμού.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι παραπάνω γυναίκες έπιναν κατά μέσο όρο 1 με 2 ποτά σε κάθε τους έξοδο, ποσότητα που θεωρείται ασφαλής για έναν άντρα, αλλά επικίνδυνη για μια γυναίκα. Οι συνέπειες της κατάχρησης αιθυλικής αλκοόλης στο γαστρεντερικό σύστημα είναι πολύ σοβαρές. Η κίρρωση του ήπατος είναι η 4η αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Το 10-15% των ‘αλκοολικών’ πάσχει από κίρρωση.

Επιπλέον οι γυναίκες που βρίσκονται υπό την επήρεια του αλκοόλ δεν έχουν επίγνωση των πράξεων τους και μπορούν να γίνουν πιο εύκολα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αντίθετα, οι άντρες που πίνουν αλκοόλ έχουν περισσότερες αντοχές και μπορούν να ελένξουν περισσότερο τα λόγια τους και τις πράξεις τους.

O αλκοολισμός είναι η συνεχής και καθημερινή υπερβολική χρήση αλκοόλ με αποτέλεσμα την εξάρτηση του ατόμου απ' αυτό. Η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και πολύπλευρη τόσο σε υγειονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα οριστικής απομάκρυνσης του ασθενούς από το αλκοόλ. Πρωταρχική σημασία έχει η απόφαση και η θέληση του ίδιου του ασθενούς να αποδεσμευθεί από την εξάρτηση του αλκοόλ, όσο και η ενθάρρυνση και η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.