συμπτωματα ατυπης πνευμονιας | υπερπλασια επινεφριδιων | τι εινδ αεροφωροι κολποι | κερατιτιδα φακοι επαφης

Κλωνοποίηση: Δέκα χρόνια φυλακή από την Βουλή των ΛόρδωνΗ Βουλή των Λόρδων ψήφισε προσχέδιο νόμου που απαγορεύει την ανθρώπινη κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούς και το οποίο προβλέπει ανώτατη ποινή δεκαετούς φυλάκισης για τους παραβάτες. Η σύνοδος της Βουλής των Λόρδων πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση αμερικανικής εταιρείας για το επίτευγμα της κλωνοποίησης ανθρώπινων εμβρύων με στόχο να αποκτηθούν βλαστοκύτταρα για θεραπευτικές ανάγκες.

Για την τελική επικυρωσή του το προσχέδιο νόμου, που προωθήθηκε από την κυβέρνηση των Εργατικών, θα εξετασθεί μέσα στην εβδομάδα κι από την Βουλή των Κοινοτήτων.

Εισηγούμενος το νομοσχέδιο, τόνισε πως η ανθρώπινη κλωνοποίηση για θεραπευτικούς σκοπούς αποτελεί μία πρακτική όλως "επικίνδυνη και αντίθετη προς τις ηθικές αρχές".

Οπως δήλωσε ο βρετανός υφυπουργός Υγείας, Φίλιπ, οποιοσδήποτε μεταφυτέψει στην μήτρα μίας γυναίκας ανθρώπινο έμβρυο που προέκυψε από κλωνοποίηση θα τιμωρείται με 10-ετή φυλάκιση και με χρηματικό πρόστιμο.

Πάντως στο νομοσχέδιο γίνεται σαφής διάκριση ανάμεσα στις έρευνες για την κλωνοποίηση ανθρωπίνων εμβρύων για θεραπευτικούς σκοπούς και στη τεχνητή γονιμοποίηση με ανθρώπινους κλώνους, η οποία απαγορεύεται πλήρως.

Το παρόν νομοσχέδιο φιλοδοξεί να καλύψει το νομικό κενό που προκλήθηκε ύστερα από απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα προς την οποία κάθε κλωνοποιημένος οργανισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί έμβρυο, κι ως εκ τούτου δεν προστατεύεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας για την τεχνητή γονιμοποίηση, που ψηφίσθηκε το 1990.

"Οι προοπτικές για να αφήσουμε σε ένα νομικό κενό τους κινδύνους και τα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνητή αναπαραγωγή ενός παιδιού κλώνου είναι πολύ σοβαρές", δήλωσε ο Λόρδος Χάντ στους συναδέλφους του. "Ιδού γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει μία νέα νομοθεσία προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση στο ιδιαίτερο αυτό ζήτημα", πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.