Μηριαιοι και μεση | bitamini e gia matia | στιγμα | θερμιδεσ τσιπουρο | ερπητικη στοματιτιδα

Νέα μορφή λευχαιμίαςΤην ύπαρξη μίας νέας μορφής λευχαιμίας, η οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις θεραπείες που εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες μορφές της νόσου που πλήττουν κυρίως παιδιά, ανακάλυψαν ερευνητές του ινστιτούτου Dana-Farber Cancer στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα τύπο, που οι ειδικοί θεωρούσαν ότι ήταν μία μορφή της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας (ALL) και στον οποίο δόθηκε η ονομασία λευχαιμία μικτής σειράς (mixed lineage leukaemia - MLL).

Κύριο χαρακτηριστικό της MLL, είναι η αποκοπή ενός τμήματος του χρωματοσώματος 11 και η προσκόλλησή του σε ένα άλλο χρωματόσωμα, με αποτέλεσμα τη διαφορετική έκφραση ορισμένων γονιδίων, που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου.

Σύμφωνα με τους επικεφαλείς της έρευνας, το χαρακτηριστικό αυτό της MLL εξηγεί την ανθεκτικότητά της στη θεραπεία, γεγονός που μέχρι σήμερα αποδιδόταν σε παράγοντες που είχαν σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή, που είναι συνήθως βρέφη.

Η ανακάλυψη του γονιδιακού προφίλτης MLL, θα δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τροποποιήσουν τις υπάρχουσες θεραπείες, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.