ιατρικη εγκυκλοπαιδεια astheneies stin χολι | εξετασεις γενικες αιματος και ουρον | πρεπ | συμπτωματα τυφλου

Νέο φάρμακο κατά της λευχαιμίαςΘετικά είναι τα αποτελέσματα από τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου κατά της Β λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας, που παρασκευάστηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Schering Health Care και έχει τη μορφή μονοκλωνικού αντισώματος. Είναι η πρώτη φορά που φάρμακο αυτής της μορφής δοκιμάζεται ενάντια σε αυτό τον τύπο της λευχαιμίας, η οποία εμφανίζεται μετά το πεντηκοστό έτος και έχει συνήθως μακροχρόνια εξέλιξη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, το ένα τρίτο των ασθενών που βρισκόντουσαν σε προχωρημένο στάδιο της νόσου και δεν ανταποκρινόντουσαν στις συμβατικές θεραπείες, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους. Στόχος των επιστημόνων είναι να μπορέσουν να συνδυάσουν τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους με αυτές τις νέες μορφές φαρμάκων προκειμένου να εμποδίσουν την εξέλιξη της νόσου.

Η Β-λεμφοκυτταρική λευχαιμία είναι μια μορφή λευχαιμίας, η οποία εμφανίζεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας και έχει βραδεία εξέλιξη, σε αντίθεση με άλλες μορφές λευχαιμίας που πλήττουν νεαρά άτομα και παιδιά και είναι πιο επιθετικές.

Οι συμβατικές θεραπευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ενάντια στη νόσο έχουν το μειονέκτημα ότι μαζί με τα καρκινικά κύτταρα, καταστρέφουν και τα φυσιολογικά, με αποτέλεσμα σημαντικές ανεπιθύμητες παρενέργειες, γεγονός που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου γενικότερα.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να επικεντρώνουν τη δράση τους μόνο στα παθολογικά κύτταρα, ελαχιστοποιώντας έτσι τις επιπτώσεις της θεραπείας στην υγεία των ασθενών.

Η κυριότερη παρενέργεια του συγκεκριμένου φαρμάκου ήταν η εμφάνιση πυρετού και ρίγους, καθώς επίσης και ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιας λοίμωξης τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας , όσο και δύο μήνες μετά από αυτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.