θανατοι απο ιατρικα λαθη | ιλαρα συμπτωματα | χοτ ντογκ θερμίδες | ατονια μητρας | προετοιμασια για τεστ παπ

Το 'δεύτερο χτύπημα' καθοριστικό για την εμφάνιση λευχαιμίαςΗ λευχαιμία που παρουσιάζεται σε νεαρά άτομα προκαλείται από μια γενετική ανωμαλία, σε συνδυασμό με μια άγνωστη, μέχρι στιγμής, αντίδραση, που μπορεί να παρουσιαστεί μετά από τη γέννηση. Αυτό το νέο ανακοινώθηκε από ερευνητές του Ιστιντούτου Ερευνας του Καρκίνου της Βρετανίας. Το γενετικό πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό αλλά όχι αρκετό από μόνο του για να προκαλέσει την εμφάνιση της λευχαιμίας, σύμφωνα με τους ίδιους. Οι ερευνητές αυτοί ανακάλυψαν ότι το γενετικό πρόβλημα είναι συχνό στα παιδιά: παρουσίαζεται εκατό φορές πιό συχνά από ότι η λευχαιμία, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν αρκεί από μόνο του για την εμφάνιση και ανάπτυξη της νόσου, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια άλλη εξωτερική αντίδραση, την οποία μάλιστα οι ερευνητές ονόμασαν 'δεύτερο κτύπημα'. Ο καθηγητής κ. Μελ Γκρίβς δήλωσε συγκεκριμένα ότι ‘Οριμένες φορές αυτό παρουσιάζεται μετά τη γέννηση. Μέχρι τη στιγμή που να υπάρξει το δεύτερο αυτό κτύπημα, όλα είναι καλά για το παιδί, ανεξαρτήτως τς γεννετικής ανωμαλίας. Είναι αυτό το δεύτερο κτύπημα, που συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εκδηλωθεί η νόσος και είναι αυτό που θα καθορίσει εάν κάποιος θα προσβληθεί ή όχι από λευχαιμία’.Ο καθηγητής κ. Γκρίβς και η ομάδα του θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στην Αμερικανική Ενωση Αιματολογίας, στο σαν Φραντσίσκο, ελπίζοντας ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να επιτύχουν τον εντοπισμό αυτής της εξωτερικής αιτίας και θα συμβάλλουν στην παραγωγή κάποιου εμβολίου, το οποίο ενδεχομένως θα προλαμβάνει την εμφάνιση της λευχαιμίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι παιδιά ηλικίας έως 15 ετών έχουν μία πιθανότητα στις δύο χιλιάδες να παρουσιάσουν την θανατηφόρο νόσο. Τόνισε ότι η συνήθης ηλικία εμφάνισής της είναι τα 3-4 χρόνια και ότι στο 80% των έγκαιρων προγνώσεων επιτυγχάνεται θεραπεία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την εξέταση του αίματος 530 μωρών, στα έξι από τα οποία εντοπίστηκε γενετική ανωμαλία, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί και η άγνωστη αντίδραση που προκαλεί την εμφάνιση της νόσου. ‘Είναι σαφές ότι η γενετική ανωμαλία είναι πιό συχνή απ ότι είχαμε εντοπίσει έως τώρα’, τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας, ωστόσο ότι μόνο σε ένα στα εκατό παιδάκια, που γεννήθηκαν με την ανωμαλία αυτή, υπάρχει ο κίνδυνος να παρουσιαστεί το ‘δεύτερο κτύπημα’, το οποίο θα οδηγήσει στην εμφάνιση της νόσου. Ο καθηγητής κατέληξε λέγοντας ότι δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα η άποψη ότι αυτό το ‘δεύτερο κτύπημα’ μπορεί να προκαλείται κατά τη διάρκεια της κύησης από εξωτερικούς λόγους και όχι από οργανικούς λόγους της ίδιας της εγκύου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.