Πιο απελευθερωμένοι σεξουαλικά οι Βρετανοί

Σημαντικές αλλαγές στη σεξουαλική συμπεριφορά των Βρετανών έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με πανεθνική έρευνα που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια, βάσει της οποίας οι Βρετανοί έχουν περισσότερους συντρόφους, περισσότερες ομοφυλοφιλικές εμπειρίες και καταφεύγουν συχνότερα στον αγοραίο έρωτα, από ό,τι παλαιότερα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 11.161 άτομα ηλικίας 16 – 44 ετών, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σε 200 ερωτήσεις, σχετικές με τις σεξουαλικές τους συνήθεις και συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Βρετανοί είναι πλέον περισσότερο ενημερωμένοι σε θέματα που σχετίζονται με το σεξ, ξεκινούν νωρίτερα τη σεξουαλική τους ζωή, αλλάζουν πιο συχνά συντρόφους, παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, αποδέχονται πιο εύκολα την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και έχουν συχνότερα εφήμερες σχέσεις.

Το ένα τέταρτο των γυναικών και το ένα τρίτο των αντρών ξεκινά τη σεξουαλική τους ζωή σε ηλικία 16 ετών, το 80% χρησιμοποιεί προφυλακτικό την πρώτη φορά που κάνει έρωτα με έναν καινούργιο σύντροφο, ενώ λιγότερο από 10% δε χρησιμοποιεί κάποια αντισυλληπτική μέθοδο.

Παρ’ ότι όμως υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εμφανίζουν σημαντική αύξηση από το 1995 και μετά, με τα χλαμύδια να έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση. Σημαντική είναι επίσης και η αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης και γονόρροιας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση