τι κανει ο δελτοειδης | πυώδη αμυγδαλιτιδα | διογκωμενοι λεμφαδενες κοιλιας καρκινος του πνευμονα

Επιτροπή βιοηθικής στην ΚύπροΕπιτροπή βιοηθικής συστήνεται στην Κύπρο, η οποία θα καθορίζει το νομικό πλαίσιο που θα ισχύει για την έρευνα και τις εφαρμογές της γενετικής, μετά από απόφαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής, οι οποίες έλαβαν υπόψη τους τη διεθνή σύμβαση για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, σε σχέση με τη βιολογία και την ιατρική.

Ο γενικός εισαγγελέας κ. Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι απαγορεύεται, μεταξύ αλλων, η επιλογή φύλου των εμβρύων, αλλά θα επιτρέπεται η παρέμβαση για πρόληψη κληρονομικών ασθενειών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας κ. Αντώνης Καράς επισήμανε ότι η επιτροπή βιοηθικής που θα συσταθεί θα έχει ένα διαρκή διάλογο με την κοινωνία, ώστε να επιβλέπει την εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Καρά θα αποφασίζει και για τις περιπτώσεις που θα μπορούν να γίνονται επεμβάσεις στο γονότυπο για ιατρικούς σκοπούς και έφερε ως παράδειγμα τις επεμβάσεις για θεραπεία του καρκίνου ή του AIDS.

Εντονη συζήτηση διεξήχθη για τον αριθμό συμμετοχής των γυναικών στο συμβούλιο βιοηθικής. Τελικά, η επιτροπή αποφάσισε να απευθύνει μόνο έκκληση για ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.