φορεας β μεσογειακης αναιμιας | απο ποση θερμοκρασια σωματος θεωριτε πυρετος | ασπρο εξογκωμα στην γλωσσα

Coxsackie Β' η αιτία. Διεθνής επιτροπή για τις μυοκαρδίτιδες.Απομονώθηκε και τυποποιήθηκε ο ιός που προκάλεσε μυοκαρδίτιδες σε ασθενείς κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με έρευνες του Α' Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), πρόκειται για τον εντεροϊό coxsackie Β' που ανήκει στο γένος Enterovirus της οικογένειας Picornaviridae.
Σε σχετική ανακοίνωση του Εργαστηρίου τονίζεται ότι από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) στάλθηκαν δείγματα από βιοψίες μυοκαρδίου από τις θανατηφόρες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας καθώς και δείγματα από ασθενείς με συμπτώματα μυοκαρδίτιδας και με τη μέθοδο της μοριακής ιολογίας φάνηκε ότι ο απομονωθείς ιός ανήκει στους εντεροϊούς, ενώ η προκαταρκτική φυλογενετική ανάλυση έδειξε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού είναι ο ιός coxsackie Β'.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ του διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή κ. Αντώνη Αντωνιάδη, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, προχωράει σε φυλογενετική ανάλυση του ιού για να διαπιστωθούν τυχόν γενετικές διαφορές του ιού από τους υπόλοιπους ιούς της ίδιας ομάδας.

Παράλληλα ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι η άμεση επιδημιολογική παρέμβαση του ΚΕΕΛ σε συνδυασμό με την άμεση απομόνωση του αιτιολογικού παράγοντα είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να αντιμετωπίσει επιτυχώς την εμφανισθείσα κρίση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση της European Community for Communicable Diseases που έγινε στη Μαδρίτη στις 26 Απριλίου.

Το διεθνές επιστημονικό συμβούλιο για τις μυοκαρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις καρδιοπάθειες του οργανισμού World Heart Federation, που συνέρχεται το Μάιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Καρδιολογίας στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, αποφάσισε, μετά από πρόταση του Έλληνα προέδρου του κ. Νέστορα Αγκομαχαλελή, τη συγκρότηση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα μελετήσει και συντάξει οδηγίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία της μυοκαρδίτιδας. Επί πλέον άλλη διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που ήδη ασχολείται από διετίας με τη συγκρότηση ενός παγκοσμίου δικτύου καταγραφής των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας και των άλλων φλεγμονωδών παθήσεων του μυοκαρδίου θα συνέλθει στις 29 Μαΐου στη δεύτερη ετήσια σύνοδό της στο Κιότο της Ιαπωνίας υπό την προεδρία του κ. Νέστορα Αγκομαχαλελή και του Ιάπωνα καθηγητού Matsumori.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.