ανατομια κοιλιακης χωρας | μεσογειακο στιγμα | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων 15 | εμβολη απο αμνιακο υγρο

Μέτρα για τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράςΤη χρηματοδότηση δήμων για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελής, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζει το υπουργείο του, με στόχο τη διάδοση της χρησιμοποίησης του ποδηλάτου.

Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε, σε πρώτη φάση, την ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας των έργων υλοποίησης, από τους Δήμους Νέου Ψυχικού Αθηνών, Καρδίτσας, Λάρισας και Μεσολογγίου, παρεμβάσεων για την ασφαλή κυκλοφορία ποδηλάτων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Επιπλέον, συντάσσονται μελέτες για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε άλλους 13 δήμους, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα όλοι οι δήμοι της χώρας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω έργων, το υπουργείο αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέρους του ποσού που προβλέπεται από τη σχετική μελέτη και, συγκεκριμένα, 450.000 ευρώ για κάθε Δήμο.

Η κατασκευή των έργων θα γίνει σύμφωνα με μελέτη που θα παραδοθεί σε κάθε Δήμο και η οποία θα εκπονηθεί, με δαπάνες και ευθύνη του υπουργείου Μεταφορών, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βερελής τόνισε ότι το ποδήλατο πρέπει να ενταχθεί ως μέσο μεταφοράς στις σύγχρονες πόλεις και να δοθεί η δυνατότητα και ο χώρος στους πολίτες, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν και πάλι ένα μέσο, το οποίο έχει όντως εκείνες τις δυνατότητες για να προσφέρει άσκηση και μεταφορά χωρίς ρύπανση ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.