Μέτρα για τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς

Τη χρηματοδότηση δήμων για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελής, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζει το υπουργείο του, με στόχο τη διάδοση της χρησιμοποίησης του ποδηλάτου.

Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε, σε πρώτη φάση, την ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας των έργων υλοποίησης, από τους Δήμους Νέου Ψυχικού Αθηνών, Καρδίτσας, Λάρισας και Μεσολογγίου, παρεμβάσεων για την ασφαλή κυκλοφορία ποδηλάτων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Επιπλέον, συντάσσονται μελέτες για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε άλλους 13 δήμους, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα όλοι οι δήμοι της χώρας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω έργων, το υπουργείο αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέρους του ποσού που προβλέπεται από τη σχετική μελέτη και, συγκεκριμένα, 450.000 ευρώ για κάθε Δήμο.

Η κατασκευή των έργων θα γίνει σύμφωνα με μελέτη που θα παραδοθεί σε κάθε Δήμο και η οποία θα εκπονηθεί, με δαπάνες και ευθύνη του υπουργείου Μεταφορών, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βερελής τόνισε ότι το ποδήλατο πρέπει να ενταχθεί ως μέσο μεταφοράς στις σύγχρονες πόλεις και να δοθεί η δυνατότητα και ο χώρος στους πολίτες, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν και πάλι ένα μέσο, το οποίο έχει όντως εκείνες τις δυνατότητες για να προσφέρει άσκηση και μεταφορά χωρίς ρύπανση ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση