σύνδρομο Klinefelter, | εμετός κόκκινος απο κρασι | ουλιτιδα | ασπιρινη νοσηματα στομαχου

Γονίδιο διευκολύνει την ανθρώπινη κλωνοποίησηΗ ύπαρξη ενός γονιδίου στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα διευκολύνει την κλωνοποίηση του ανθρώπου σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της North Carolina, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο επιστημονικό περιοδικό Human Molecular Genetics.

Η κλωνοποίηση διαφόρων ζώων συχνά αποτυγχάνει γιατί οι κλώνοι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα να πεθαίνουν, είτε κατά τη διάρκεια της κύησης είτε μετά από τη γέννηση τους.

Στα πρωτεύοντα θηλαστικά υπάρχουν δύο αντίγραφα ενός γονίδιου με την ονομασία IGF2R, το οποίο ελέγχει το μηχανισμό ανάπτυξης του εμβρύου. Στα υπόλοιπα θηλαστικά υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο αυτού του γονιδίου με αποτέλεσμα να καθίσταται ανενεργό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το έμβρυο να γίνεται πιο ευπαθές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κλωνοποίησης στο εργαστήριο, με συνέπεια να παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων ανωμαλιών μη συμβατών με την ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.