Με αφορισμούς απειλεί η Ρωσική Εκκλησία για την κλωνοποίηση

Η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία απάντησε με οργή σήμερα στις πληροφορίες για την κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας πως θα αφορίσει οποιονδήποτε ρώσο επιστήμονα ασχοληθεί με τέτοια έρευνα καθώς και όποιον λάβει κλωνοποιημένα βλαστικά κύτταρα στο πλαίσιο ιατρικής θεραπείας.

“Καταδικάζουμε τη θεραπευτική και την αναπαραγωγική κλωνοποίηση”, δήλωσε ο πατήρ Ανατόλι Ίλιν, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας, προς το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Τα πειράματα της εταιρείας της Μασαχουσέτης Advanced Cell Technology Inc. για την παραγωγή βλαστικών κυττάρων, που θα χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία ασθενειών, συνιστούν παραβίαση των Ορθόδοξων κανόνων, δήλωσε.

Οι ασθενείς που θα θελήσουν να επωφεληθούν από την τεχνολογία αυτή θα διαπράξουν μάλιστα “ακόμη μεγαλύτερο αμάρτημα” απ’ ό,τι οι επιστήμονες, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην πιθανότητα να ληφθούν βλαστικά κύτταρα από τον μυελό των οστών ή το αίμα ενηλίκου ανθρώπου, ο Ίλιν δήλωσε πως τα αμερικανικά πειράματα με έμβρυα είναι ιδιαίτερα λυπηρά επειδή χρησιμοποιούν τα έμβρυα “σαν πρώτη ύλη”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση