παχυβλεννογονίτιδα | thin pap test | αλλεργικος βηχας θεραπεια | τι επιτρεπεται στη χοληστερινη

Ο θόρυβος απειλεί την υγεία μαςΟι άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα θορύβου κινδυνεύουν από διαταραχές του ύπνου και μπορεί να παρουσιάσουν και προβλήματα υγείας όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τα στοιχεία αυτά θα παρουσιαστούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από ειδικούς επιστήμονες στην πόλη Μπέρμινγχαμ της Μ. Βρετανίας.

Από μελέτες που έχουν ήδη γίνει, προκύπτει ότι οι δρόμοι της Μ. Βρετανίας έχουν τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ευρώπη. Επιπλέον το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Χίθροου σχεδιάζει την κατασκευή του πέμπτου αεροσταθμού, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ένα πέμπτο των Ευρωπαίων διαμένουν σε περιοχές με έντονη ηχορύπανση και υψηλά επίπεδα θορύβου.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα θορύβου και ιδίως όταν αυτά ξεπερνούν τα 75 ντεσιμπέλ, απειλείται η υγεία των κατοίκων. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η διαμονή κοντά σε πολυσύχναστος δρόμους με συνεχή ροή όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας, κ. Στήβεν Στάνσφελντ από το Queen Mary's College στο Λονδίνο, τα διαφορετικά επίπεδα θορύβου έχουν διαφορετικές επιδράσεις στους ανθρώπους. Υπάρχουν μεν ανώτατα όρια θορύβου από αεροπλάνα και κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι πιο αυστηρή κοινοτική νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.