ΚΕΕΛ: συγκρατημένη αισιοδοξία με τα τελευταία στοιχεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΕΛ – Δελτίο τύπου 24/4/2002

1. Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη επιστημόνων του ΚΕΕΛ με τους καθηγητές καρδιολογίας κ.κ. Τούτουζα, Κρεμμαστινό, Σιδερή, Κόκκινο, Βάρδα, Στεφανάδη, των Διευθυντών του Ε.Σ.Υ. κ.κ. Τσίγκα και Γαργαλιάνου καθώς και του Καθηγητού κ. Τσελέντη, όπου συμφωνήθηκε η μεθοδολογία για την αξιολόγηση των περιπτώσεων που δηλώνονται στο σύστημα επιτήρησης για μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα του ΚΕΕΛ. Δηλαδή να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η σύνδεσή τους με την τρέχουσα υπό επιτήρηση λοίμωξη.

2. Σήμερα δηλώθηκαν και καταγράφθηκαν στο ΚΕΕΛ επτά (7) ασθενείς με εκδηλώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.

3. Βιολογικά δείγματα εστάλησαν στα εργαστήρια για να διερευνηθεί η αιτιολογία τους. Από τους 7 ασθενείς, οι 6 νοσηλεύονται, ο 1 εξεδήλωσε τα συμπτώματα τον Μάρτιο και έχει εξέλθει από το Νοσοκομείο.

4. Διερευνάται μία ακόμα περίπτωση στη Θεσσαλονίκη και αύριο θα αξιολογηθεί εάν εντάσσεται στα ύποπτα κρούσματα .

5. Η γεωγραφική κατανομή των 7 περιστατικών έχει ως εξής :
– Τρία (3) στην Αττική.
– Ένα (1) στη Θεσσαλονίκη
– Ένα (1) στη Στερεά
– Ένα (1) στην Πελοπόννησο και
– Ένα (1) στην Κρήτη

6. Κλινική Πορεία Κρουσμάτων: Από τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα 29 περιστατικά, ήδη τα 7 έχουν εξέλθει από τα Νοσοκομεία, τα 14 παρουσιάζουν κλινική βελτίωση και θα εξέλθουν από τα Νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες. Παραμένουν 8 περιστατικά σε σταθερή κατάσταση, υπό παρακολούθηση.

7. Συνεχίζεται η εντατική επιδημιολογική παρακολούθηση περιστατικών σε όλη τη χώρα.

8. Εάν ο ρυθμός δηλώσεων νέων κρουσμάτων παραμείνει, τις επόμενες ημέρες, στα ίδια επίπεδα , θα μπορούμε να μιλάμε για ύφεση.

Διαβάστε επίσης