Μειωμένη αντιοξειδωτική άμυνα σε παιδιά με επιβαρυμένο ιστορικό

Το ανοσοποιητικό σύστημα παιδιών των οποίων οι γονείς εμφάνισαν πρώιμα καρδιοπάθεια, μπορεί να παρουσιάζει προβλήματα, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο από πολύ νωρίς. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα Πολωνών επιστημόνων που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας και αφορούσαν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Μελετώντας 22 παιδιά από οικογένειες με ιστορικό καρδιοπάθειας και 18 παιδιά από οικογένειες με πρώιμη εμφάνιση καρδιοπάθειας, κατέληξαν ότι τα παιδιά αυτά είχαν πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε δύο ένζυμα που συμμετέχουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Οι επιστήμονες από την Ιατρική Ακαδημία Silesian, στην Πολωνία, υποστηρίζουν ότι στα παιδιά αυτά, είναι πιθανόν, η “αντιοξειδωτική άμυνα” να μην είναι τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα στις ελεύθερες ρίζες.

Η ύπαρξη των ελεύθερων ριζών ενισχύει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL), που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, Θα πρέπει τα παιδιά που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, να αποφεύγουν την έκθεση στον καπνό (παθητικό κάπνισμα) και να ακολουθούν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν σε αφθονία αντιοξειδωτικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση