διακοπη κυησης | ποτε ηρθε η ντοματα στην ελλαδα | στεφανιαία νόσο | φλεβιτιδα | συμπτωματα κακωσεων γονατου

Μειωμένη αντιοξειδωτική άμυνα σε παιδιά με επιβαρυμένο ιστορικόΤο ανοσοποιητικό σύστημα παιδιών των οποίων οι γονείς εμφάνισαν πρώιμα καρδιοπάθεια, μπορεί να παρουσιάζει προβλήματα, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο από πολύ νωρίς. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα Πολωνών επιστημόνων που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας και αφορούσαν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Μελετώντας 22 παιδιά από οικογένειες με ιστορικό καρδιοπάθειας και 18 παιδιά από οικογένειες με πρώιμη εμφάνιση καρδιοπάθειας, κατέληξαν ότι τα παιδιά αυτά είχαν πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε δύο ένζυμα που συμμετέχουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Οι επιστήμονες από την Ιατρική Ακαδημία Silesian, στην Πολωνία, υποστηρίζουν ότι στα παιδιά αυτά, είναι πιθανόν, η "αντιοξειδωτική άμυνα" να μην είναι τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα στις ελεύθερες ρίζες.

Η ύπαρξη των ελεύθερων ριζών ενισχύει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL), που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, Θα πρέπει τα παιδιά που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, να αποφεύγουν την έκθεση στον καπνό (παθητικό κάπνισμα) και να ακολουθούν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν σε αφθονία αντιοξειδωτικά συστατικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.