τερατωμα | αντισωματα ερυθρας θετικα | συμπτωματα υπογλυκαιμιας σκυλου | βελονισμος ευερεθιστο εντερο

Στη Βουλή των Λόρδων η υπόθεση της ευθανασίας της 42χρονης ΝταϊάνΕκκληση στη Βουλή των Λόρδων, την υψηλότερη νομική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας, πρόκειται να γίνει στις 14 Νοεμβρίου μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανία του αιτήματος της 42χρονης Νταϊάν Πρίτι, η οποία υποφέρει από ανίατη εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος, να δώσει τέλος στη ζωή της με τη βοήθεια του συζύγου της, χωρίς αυτός να διωχθεί ποινικά.

Η Dianne Pretty από την πόλη Λούτον υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπή θάνατο, καθώς παράλυτη από το λαιμό και κάτω, ζει σε αναπηρικό καρότσι χωρίς να μπορεί να μιλήσει, ενώ τρέφεται με σωληνάκι.

Η υπόθεσή της υποστηρίζεται από την Εταιρία Εθελοντικής Ευθανασίας και την ομάδα για τα δικαιώματα του πολίτη, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται ο σύζυγος της, τα παιδιά και τα εγγόνια της, ενώ στο British Medical Journal αυτής της εβδομάδας αναλύονται από έγκριτους επιστήμονες τόσο η άποψη που αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι ηθικά λανθασμένη και ότι οι γιατροί πρέπει να έχουν την δυνατότητα να σταματούν την ιατρική υποστήριξη σε ασθενείς που η φαρμακευτική αγωγή τους επιβαρύνει ή δεν τους προσφέρει καμία βελτίωση, όσο και η άποψη που υποστηρίζει πως δεν πρέπει να αλλάξει ο νόμος, γιατί κάτι τέτοιο θα έβαζε σε κίνδυνο την εμπιστοσυνή των ασθενών στους γιατρούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.