Η Βουλή κοντά στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Την ετήσια έκθεσή του, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Κατά την κοινή συνέντευξη του με τον πρόεδρο της ΣΑμΑ κ. Γ. Βαρδακαστάνη, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο στο νομικό πλαίσιο όσο και σε επίπεδο υποδομών.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα ανταποκριθεί στην ανάγκη να διασφαλιστεί πλήρως η ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας και θα βοηθήσει απευθυνόμενη προς κάθε κατεύθυνση, ώστε με συγκεκριμένες πράξεις να επιτευχθεί η άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η ανάληψη από τη χώρα μας των Παραολυμπιακών Αγώνων, παράλληλα με την Ολυμπιάδα του 2004, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, πρόκληση και πρόσκληση προς την ελληνική κοινωνία για πρόοδο και εκσυγχρονισμό, που μπορεί να επιτευχθεί τόσο με την ενδυνάμωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, όσο και με την απόκτηση υποδομών πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλους τους δημόσιους χώρους, στοιχεία που θα αναδείξουν τον πολιτισμό μας και θα αποτελέσουν κεκτημένο της χώρας μας και μετά το τέλος της σημαντικής αυτής διοργάνωσης.

Ο κ. Κακλαμάνης συναντήθηκε επίσης με ομάδα παιδιών από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση “Το εργαστήρι”, που του παρέδωσε ένα καλάθι με δείγματα των χειροτεχνημάτων τους.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γονείς και τα παιδιά προκειμένου να έχουν μια ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και ανακοίνωσε ότι για τρίτη χρονιά φέτος το “Εργαστήρι” έχει αναλάβει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των χώρων υποδοχής του Κοινοβουλίου, καθώς και τον εφοδιασμό με χριστουγεννιάτικα δώρα που θα αποστείλει η Βουλή σε όλες τις ξένες πρεσβείες.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, η κ. Κοντογιάννη τόνισε ότι η Βουλή των Ελλήνων, είναι ο βασικός χορηγός του ετήσιου Πανηγυριού Αγάπης στο Ζάππειο, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου. Στόχος του πανηγυριού, η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία ξενώνων για άτομα με νοητική στέρηση που χάνουν τους γονείς τους. Με τη συνδρομή της Βουλής μπαίνει σύντομα ο θεμέλιος λίθος του πρώτου ξενώνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση