Τιμήθηκαν από τη Βουλή οι μεταμοσχευμένοι αθλητές

Μήνυμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ευθύνης απέναντι στο υπέρτατο αγαθό της ζωής απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων μεταμοσχευμένων αθλητών που διακρίθηκαν στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων στο Κόβε της Ιαπωνίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη θερμά τους μεταμοσχευμένους αθλητές, οι οποίοι, όπως είπε, με την προσπάθειά τους δείχνουν ότι η δύναμη ζωής που έχουν μέσα τους είναι ενεργός και παρούσα, με φιλοδοξίες και οράματα› και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι, για να δίνουν θετικό παράδειγμα σε όλους τους ανθρώπους.

Παράλληλα, επισήμανε την υποχρέωση της πολιτείας και του κοινωνικού περιβάλλοντος να συμπαραστέκονται με ευαισθησία σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντίξοη πλευρά της ζωής.

Ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε, επίσης, ότι και στην παρούσα βουλευτική περίοδο, όπως και στο παρελθόν, θα ενημερωθούν οι νέοι βουλευτές για την ανάγκη δωρεάς οργάνων, προκειμένου να γίνουν δότες και όσοι από αυτούς δεν είναι.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια της Βουλής στους αθλητές που κατέλαβαν έως και την 6η θέση, κ.κ. Κ. Αμαριωτάκη, Ν. Καραντάκο, Κ. Μόκκα, Γ. Λεγάτο, Π. Μαντέλο, Γ. Παπανικολάου και Χρ. Αγγελακόπουλο, ενώ δόθηκε τιμητική διάκριση στη Νίτσα Μεσογίτη, μητέρα του Κώστα Μεσογίτη, που δημιούργησε και τον ομώνυμο Σύνδεσμο αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση